Ο κατακλυσμός του Νώε έγινε στη Μαύρη Θάλασσα

Ο κατακλυσμός του Νώε ήταν πραγματικό γεγονός. Αυτή τη διαπίστωση έκανε το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης. Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι έγινε μια τεράστια πλημμύρα στη Μαύρη Θάλασσα. Οι γεωλόγοι Ουόλτερ Πίτμαν και Ουίλιαμ Ράιαν του πανεπιστημίου Κολούμπια των ΗΠΑ, υποστήριξαν ότι η τεράστια πλημμύρα έγινε την περίοδο των τελευταίων παγετώνων, που έλιωσαν πριν  από 12 χιλιάδες χρόνια. Το γεγονός αυτό ξεκίνησε όταν οι πόλοι της Γης πάγωσαν και η στάθμη του νερού έπεσε απομονώνοντας τη Μεσόγειο από τη Μαύρη Θάλασσα, που μεταμορφώθηκε σε αρχαία λίμνη. Όταν αργότερα οι πάγοι άρχισαν να λιώνουν, η στάθμη της Μεσογείου ανέβηκε με αποτέλεσμα το νερό άρχισε να κατακλύζει την περιοχή και η στάθμη της Μαύρης Θάλασσας ανέβαινε 1 μίλι ξηράς τη μέρα. 

Το νερό της Μαύρης Θάλασσας κατανέμεται σε στρώματα, ενώ στις χαμηλές ζώνες το οξυγόνο είναι πολύ αραιό που κανένας οργανισμός δεν μπορεί να επιβιώσει. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχουν στο βυθό προϊστορικά ναυάγια που δεν υπέστησαν αλλοιώσεις. 

Ομάδα ερευνητών ανακάλυψε μια υποθαλάσσια κοιλάδα ποταμού αλλά και μια αρχαία ακτογραμμή, στην οποία βρέθηκαν ταυτοχρόνως απολιθωμένα κελύφη από μαλάκια τόσο της θάλασσας όσο και του γλυκού νερού, τα οποία έχουν ηλικία 7.500 χρόνων. Επιπλέον μελετώνται οικισμοί κατά μήκος της αρχαίας όχθης σε βάθος 155 μέτρων αλλά και προϊστορικών ναυαγίων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο