Αγρογλυφικά – Παράξενοι κύκλοι στα χωράφια

Το 1970, η Αγγλία προσπαθούσε να εξηγήσει το φαινόμενο των κύκλων στα χωράφια της. Σήμερα παρατηρούνται 300 με 400 περιπτώσεις ετησίως στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι παράξενοι κύκλοι εμφανίζονται ξαφνικά σε περίτεχνους σχεδιασμούς, οι οποίοι είναι αδύνατο να δημιουργήθηκαν μέσα σε μια νύχτα. Κανείς δε ξέρει το πώς δημιουργούνται , το σίγουρο όμως είναι πως εμφανίζονται ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα , προς κατάπληξη και απογοήτευση των καλλιεργητών . Μαρτυρίες μάλιστα αναφέρουν μικρές φωτεινές σφαίρες να πετάνε πάνω από ένα κομμάτι χωραφιού , στο οποίο αμέσως μετά εμφανίζεται ένα τέτοιο σχέδιο , πράγμα που μειώνει τον χρόνο σχηματισμού τους σε κάποια λεπτά ως και δευτερόλεπτα ! 

agroglyfika2

Οι περισσότερες απαντήσεις που έχουν δοθεί δεν αρκούν. Μάλιστα, τα σιτάρια, εκτός από πολύ ευπαθή, είναι και μπερδεμένα μεταξύ τους, γεγονός που δυσκολεύει την παράξενη γλυπτική. Ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μαγνητικά πεδία πάνω από τους σχηματισμούς. Μετά την εμφάνιση των αγρογλυφικών σε ένα χωράφι , τα σπαρτά συνήθως θερίζονται , ώστε εξαφανίζονται τα ορατά σημάδια του κύκλου . Όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί πως παραμένει ένα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο . Πολλές μαρτυρίες αναφέρουν πως όταν αυτό το χωράφι ξανασπείρεται για την επόμενη σοδειά , τα φυτά στην περιοχή που είχε εμφανιστεί ο κύκλος μεγαλώνουν με πολύ ταχύτερο ρυθμό από ότι τα γύρω τους ! Πολλοί πιστεύουν ότι τα αγρογλυφικά είναι μηνύματα από εξωγήινους που προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί μας χρησιμοποιώντας αρχαία Σουμερικά σύμβολα ή συμβολικές αναπαραστάσεις του εξωγήινου DNA.

Κανείς όμως από τους ερευνητές δεν μπορεί να δώσει απαντήσει στα δεκάδες ερωτήματα που δημιουργούνται και έτσι το φαινόμενο αυτό παραμένει στα αναπάντητα και ανεξήγητα του κόσμου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο